Publicitate
Valoarea sa a început să scadă sub influența mai multor factori, inclusiv înăsprirea legilor chineze împotriva mineritului de bitcoini din țară, care alimentează aproape 80% din comerțul global cu criptomonede și, parțial, funcționează grație centralelor electrice pe cărbune.
Un cuvânt de spus asupra evoluției Bitcoin l-a avut și decizia patronului companiei Tesla, miliardarul american Elon Musk, de a nu mai accepta moneda virtuală ca mijloc de plată datorită impactului său asupra mediului.
Între timp însă, Musk pare să fi revenit asupra acestui hotărâri, anunțând că Tesla va accepta din nou plăți în Bitcoin atunci când moneda virtuală va fi mai puțin poluantă.
De atunci, și alți câțiva investitori de top, inclusiv fondatorul Twitter, Jack Dorsey, și-au exprimat interesul pentru criptomonedă.
Bitcoin a crescut cu peste 70% după ce a scăzut sub 29.000 de dolari în iunie. Experții estimează că ar putea ajunge chiar la 100.000 de dolari.
Citește și Bitcoin, o soluție pentru Afganistan? Ce răspund experții
"Noul coridor de tranzacționare ar putea fi cuprins între 40.000 și 50.000 de dolari", a comentat Rick Bensignor de la Bensignor Investment Strategies.
Cu toate acestea, unitatea este încă foarte departe de vârful său atins în aprilie, puțin sub 65.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.