BioNTech este însă convinsă că o contribuţie importantă la încheierea acestei pandemii va fi asigurată prin extinderea continuă a capacităţilor de producţie şi a adăugat că doreşte să continue să furnizeze vaccinuri către ţările sărace "la un preţ care nu este orientat spre profit".
"Pentru a obţine acest lucru, guvernele, producătorii şi organizaţiile internaţionale şi naţionale trebuie să coopereze pentru a susţine furnizarea de vaccinuri către ţările sărace de la facilităţile de producţie existente şi să contribuie la identificarea unor noi facilităţi de producţie certificate", conform comunicatului BioNTech.
Patentul "nu este factorul care limitează producţia sau furnizarea vaccinurilor noastre", a precizat o purtătoare de cuvânt a companiei germane. Ea a adăugat că procesul de producţie al vaccinurilor este unul complex şi că există un risc al scăderii calităţii, siguranţei şi eficienţei vaccinurilor dacă anumite condiţii de bază pentru producţie nu sunt îndeplinite.
Reprezentanta companiei germane a precizat şi că informaţia conform căreia BioNTech suspendă temporar petentul pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus este falsă.
Chestiunea protecţiei patentului noilor vaccinuri anti-COVID19 a ajuns pe agenda unui summit informal al UE desfăşurat în Portugalia în această săptămână, după ce Washingtonul a anunţat că susţine această chestiune, obligând practic blocul european să-şi reevalueze poziţia. Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunţat împotriva acestei măsuri, iar majoritatea liderilor europeni nu o consideră o rezolvare magică pentru pandemie, mai notează DPA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.