Bill Gates în China. Ce caută fondatorul Microsoft la Beijing

Simona Haiduc |
Data publicării:
Bill Gates
Bill Gates

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, se află deja în China, unde nu a mai fost din 2019, adică din anul când au apărut, în marea țară asiatică, primele cazuri de COVID-19, prezentate însă, la acea dată, ca forme neobișnuite de pneumonie. 

Ce caută Bill Gates la Beijing? Are prevăzute întrevederi cu parteneri ai fundației sale pe teme de sănătate și dezvoltare. "Tocmai am aterizat la Beijing pentru prima dată din 2019", a scris Bill Gates pe Twitter miercuri seara, precizând că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu partenerii care lucrează cu Fundația Bill și Melinda Gates "de peste 15 ani". 

"Rezolvarea unor probleme precum schimbările climatice, accesul inegal la asistență medicală și insecuritatea alimentară necesită inovare", a adăugat el, menționând "marea experiență a Chinei" în "tratamentele împotriva malariei" și "investițiile în adaptabilitatea la schimbările climatice". "Acest progres trebuie să fie accesibil unui număr mai mare de oameni din lume", a insistat Bill Gates.

Prin această călătorie, cofondatorul Microsoft calcă pe urmele mai multor alți mari oameni de afaceri americani din domeniul afacerilor, printre care patronul Tesla, Twitter și SpaceX, Elon Musk, care a vizitat țara în luna mai. Elon Musk s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și a vizitat giga-fabrica mărcii sale de automobile electrice din Shanghai, unde a putut discuta cu personalul. 

Directorul general al băncii americane JPMorgan Chase, Jamie Dimon, un alt jucător important, a vizitat China luna aceasta, în timp ce Tim Cook, de la Apple, a fost la Beijing în martie. Acesta din urmă a lăudat relația "simbiotică" a companiei sale cu China. Alți mari directori generali americani, precum Starbucks și General Motors, au călătorit, de asemenea, în China în ultimele săptămâni pentru a se întâlni cu reprezentanți ai guvernului chinez. Călătoriile de afaceri s-au intensificat de când China a renunțat la politica sa de sănătate "zero Covidiu" și și-a redeschis granițele în acest an.

Citește și Pentru oamenii de afaceri occidentali care merg în China, tăcerea e de aur

În ultimele luni, China a fost vizitată de numeroși directori executivi occidentali, printre care Elon Musk, de la Tesla și David Solomon, de la Goldman Sachs.

Dar, la întoarcere, nici unul dintre ei nu a considerat necesar să vorbească despre călătoriile lor, despre discuțiile purtate în special cu oficiali guvernamentali, angajați locali și parteneri de afaceri. Obișnuite înainte de pandemie, evenimentele media și alte angajamente publice sunt acum rare.

Chiar și Elon Musk a fost neobișnuit, de această dată, extrem de tăcut după vizita efectuată săptămâna trecută la Beijing. Nici măcar o postare pe Twitter. În 2020, miliardarul sărbătorise, dansând pe scenă în fața presei, livrarea primelor mașini fabricate la fabrica Tesla din Shanghai. Jurnaliștii nu au fost însă invitați să vizite și întreprinderea. 

Solomon, de la Goldman a fost, la rândul lui, discret. În 2019, el a acordat interviuri presei și a participat la mai multe forumuri. Despre deplasarea lui din luna martie, se știe doar că a avut câteva întrevederi cu ușile închise și că a fost la o universitate. Desigur, această tăcere poate fi atribuită neîncrederii, având în vedere că tensiunile politice și comerciale dintre SUA și China se află la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.977
USD
Azi 4.5295
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.5295
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5295 RON
GBP flag1 GBP = 5.8826 RON
CHF flag1 CHF = 5.2969 RON
AUD flag1 AUD = 2.8108 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.1990 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4551 RON
XAU flag1 XAU = 450.1929 RON
Monede Crypto
1 BTC = 373452.02RON
1 ETH = 8099.11RON
1 LTC = 376.81RON
1 XRP = 9.52RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel