CEO-ul Microsoft a vorbit despre marea sa greșeală, una despre care spune că este „cea mai mare din toate timpurile”.
Bill Gates a fondat companie de software Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen, în 1975. Astăzi, valoarea Microsoft Corporation este de aproximativ 3 trilioane de dolari, iar Gates a fost considerat timp de mulți ani cel mai bogat om din lume. Potrivit Forbes, el are o valoare netă de 166 miliarde de dolari și este implicat în activități filantropice prin intermediul organizației Bill & Melinda Gates Foundation.
Într-un recent interviu, el a vorbit despre un moment important consumat în perioada în care companiile de tehnologie s-au grăbit să lupte pentru locul doi, după Apple, pe piața telefoanelor. O cursă pe care Microsoft nu a fost însă capabilă să-i facă față.
Neștiința de a gestiona lucrurile
”Știți că în lumea software-ului, în special pentru platforme, sunt aceste piețe unde învingătorul ia totul. Și atunci a fost comisă aceasă mare greșeală, cea mai mare. În ce a constat ea? În neștiința de a gestiona lucrurile, de a gestiona o situație la care eu participam. Și din această cauză Microsoft nu a devenit ceea ce este, astăzi, Android. Adică că Android este platforma standard non-Apple pentru telefoane”, a explicat Gates. .
„Este loc doar pentru un singur sistem operațional, diferit de Apple. Și cât m-a costat această neglijență? 400 de miliarde de dolari care ar fi trecut de la Google, la Microsoft”, a adăugat omul de afaceri, potrivit căreia nu a fost doar o greșeală ”extrem de gravă”, a fost ”una dintre cele mai mari greșeli din toate timpurile”.
Nu plec în altă parte
În altă ordine de idei, Gates a declarat că nu are de gând să părăsească impresionanta sa reședință de 130 de milioane de dolari din Seattle, afirmând că „nu își poate imagina” să trăiască în altă parte, mai ales într-un spațiu mai mic, potrivit Realtor.com.
„Casa mea din Seattle, recunosc, este gigantică”, a spus Gates într-un lung interviu acordat publicației The Times. „Surorile mele și-au redus spațiul, eu nu pot. Îmi plac casele pe care le am. Copiii mei adoră să se întoarcă acasă, este un adevărat lux. Nu gătesc, nu îmi fac singur patul, dar nici nu mă deranjează dacă nimeni nu o face – nici măcar nu aș observa”, a dezvăluit omul de afaceri.
De la 2 milioane de dolari, la 130
Gates a achiziționat această vastă proprietate în 1988, pentru doar 2 milioane de dolari, iar ulterior a investit aproximativ 63 de milioane de dolari în renovarea sa, transformând-o într-o oază ultramodernă, demnă de un titan al tehnologiei.
Conacul impresionant include șapte dormitoare, șase bucătării, 24 de băi și șase șeminee. De asemenea, dispune de o bibliotecă privată și o piscină de 5,2 x 18 metri, echipată cu un sistem de muzică subacvatică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.