Sute de imobile și zeci de străzi au fost inundate în timpul furtunii de marți din București și Ilfov. Zeci de mașini au fost afectate, iar pompierii au avut peste 200 de intervenții.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, angajații ISU București-Ilfov au avut marți 250 de intervenții, dintre care 186 au fost din cauza inundațiilor.
Bilanțul arată că în București au fost înregistrate 223 de intervenții pentru degajarea a 54 copaci căzuti și a patru elemente de construcție distruse și pentru evacuarea apei de pe 49 străzi, 91 imobile și 25 curți. În total, 34 autoturisme au fost avariate de apă sau de crengile rupte.
În Ilfov au fost înregistrate 27 de intervenții fiind vorba despre șase misiuni pentru înlăturarea copacilor căzuți și despre evacuarea apei de pe trei străzi și din 18 imobile. A fost afectat un autoturism, au precizat cei de la IGSU, citează Mediafax.
Şi traficul feroviar a fost dat peste cap
Circulaţia trenurilor care au fost oprite marţi după-amiaza, lângă Bucureşti, din cauza unor copaci căzuţi pe linia de contact se realizează cu tracţiune electrică, începând cu ora 18:52, după ce deranjamentul la linia de contact pe segmentul Ramificaţia Pajura-Bucureşti Nord a fost remediat, informează CFR SA.
Circulaţia feroviară a fost oprită marţi, începând cu ora 16:45, pe raza SRCF Bucureşti, între Ramificaţia Pajura şi Bucureşti Nord, din cauza unor copaci căzuţi pe linia de contact, iar opt trenuri au aşteptat să intre în staţia Bucureşti Nord.
"Căderea copacilor a fost provocată de fenomenele meteo extreme. În prezent se acţionează în zona afectată cu utilaje, iar circulaţia trenurilor se realizează cu remorcare Diesel, până la remedierea deranjamentului produs la linia de contact. Opt trenuri aşteaptă momentan primirea în staţia Bucureşti Nord", a transmis în această după-amiază operatorul feroviar. Şi în staţia Pantelimon staţiona un alt tren IR, tot din cauza copacilor căzuţi.
Potrivit CFR SA, trenurile şi-au reluat circulaţia pe secţia Chiajna - Grădinari pe firele 1 şi 2, iar pe secţia Bucureşti Nord - Pajura pe firele F1 şi F2. De la ora 17:00, CFR Călători a pus locomotive diesel la dispoziţia CFR SA.
Municipiul Bucureşti şi opt localităţi din judeţul Ilfov au fost în această după-amiază sub avertizare sub Cod roşu de furtună, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Unele zboruri au avut întârzieri
Trei zboruri au înregistrat întârzieri de până la 30 de minute, iar alte trei curse au fost redirecţionate spre alte aeroporturi din cauza condiţiilor meteo severe, a anunţat, marţi seara, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). "Marţi, 14 iunie 2022, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul aerian a înregistrat perturbări pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti din cauza condiţiilor meteo severe de furtună şi căderi masive de precipitaţii. Trei zboruri au înregistrat întârzieri de până la 30 de minute, iar alte trei curse au fost redirecţionate spre alte aeroporturi. Traficul a fost reluat în jurul orei 17:00, desfăşurându-se conform programului de zbor, în condiţii de siguranţă. Infrastructura aeroportuară este operaţională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime", precizează reprezentanţii CNAB.
Potrivit sursei citate, cele trei aeronave rerutate, aparţinând companiilor Swiss Air, Fly Dubai şi HiSky, se pregătesc să revină pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.