Publicitate
În prezent, societatea este integral privatizată, cu capital românesc, fiind singura unitate din industria berii care și-a continuat activitatea pe vechea structură tehnică și tehnologică. Bermas este cotată la Bursa de Valori București din aprilie 1998.
Cum au rezistat? Cu încăpățânare. Nu a fost ușor, dar au rezistat. Într-un reportaj pe această temă, Monitorul de Suceava scria, citând-ul pe managerul întreprinderii, Elena Anisoi, că una dintre cele mai dificile perioade a fost a doua etapă a programului de privatizare în masă, din 2003. A fost nevoie de multe eforturi pentru a mobiliza angajații să vină cu ”bani ca să putem cumpăra pachetul de acțiuni de la FPS. Dacă nu reușea a doua etapă, la ora actuală nu știu dacă mai exista fabrica”, recunoștea managerul Anisoi.
Secretul gustului
Bermas numără în jur de 200 de salariați. Mulți și-au adus întreaga familie să lucreze aici, astfel că sunt oameni care și-au petrecut prin secțiile unității 45 de ani de viață.
Declarându-se ”păstrătoare a vechilor tradiții”, fabrica Bermas continuă să producă bere urmând procedeul clasic de fabricare, ce presupune folosirea malțului și a hameiului natural sub formă de peleți. O metodă care conferă berii spuna, gustul ușor amărui, o culoare aparte și limpezime.
Citește și Afacere unică în Europa. Din ce face un bihorean 5,5 milioane de euro pe an
Și încă un detaliu extrem de important: apa. Bermas folosește pentru toate cele patru produse ale sale - Suceava clasic, Bere Bermas, Bere Călimani și Bere Solca - numai apă provenită din vestitele izvoare ale Berchișeștiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.