Procesul inventat de Pasteur în urmă cu aproape 200 de ani permite prelungirea perioadei de păstrare a alimentelor, dar, în cazul berii are efect și asupra gustului. În aceste condiții, start-upul lnduction Food Systems, fondat de George Sadler și de colegii lui de la Universitatea Perdue, a venit cu o idee nouă. O soluție care ar putea fi aplicată nu doar în cazul berii, dar și a altor produse lichide, fie că e lapte sau apă.
Ce propune Sadler: ca temperatura de încălzire necesară să se realieze nu direct, ci folosind o spirală răsucită în jurul unui tub cu lichid aflat în curgere. Alimentând-o cu curent alternativ, se crează unde radio de înaltă frecvență, care sunt asimilată de apa care se încălzește rapid.
Citește și Berea rece, scoasă în afară legii. Cui aparţine iniţiativa
În opinia omenilor de știință, această metodă permite ca produsele să fie prelucrate de 24 ori mai repede decât în cazul folosirii metodelor tradiționale. În plus, consumă de zece ori mai puțină energie. Această soluție oferă producătorilor de bere posibilitatea de a controla temperatura de încălzire cu o foarte mare precizie și să reducă, astfel, gradul de distrugere a unor sustanțe care influențează gustul băuturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.