"Acţionarii noştri, statele membre UE, ne-au cerut să punem la punct un parteneriat mai eficient cu BERD iar acordul pe care l-am semnat astăzi va permite instituţiilor noastre să colaboreze mai bine într-un mod complementar", a declarat preşedintele BEI, Werner Hoyer.
LOTO. Un sfert de milion, câștigat la tragerea Noroc de duminică, 10 octombrie
Liderii europeni au fost îngrijoraţi cu privire la o suprapunere între activităţile celor două instituţii financiare. În urmă cu doi ani un raport elaborat de un grup de experţi conduşi de Thomas Wieser, un oficial de rang înalt din UE, a propus mai multe opţiuni pentru a evita o astfel de suprapunere.
Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Oferă finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În prezent, BERD investeşte în 38 de economii din Europa Centrală şi de Est, Africa de Nord şi Orientul Mijociu. Până în prezent, în România BERD a acordat finanţări în valoare a 8,8 miliarde EUR în peste 460 de proiecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.