SpaceX va lucra la dezvoltarea tehnologiei necesare plasării pe orbită a unor rezerve de combustibili pentru alimentarea aparatelor cosmice și se va ocupa de nava Starship. ”Este un pas important pentru evoluția acestei ramuri, un aspect esențial al actvității companiei”, a comentat NASA.
Firma SpaceX, fondată și patronată de miliardarul Elon Musk, a declarat, la rândul ei, că este încântată să dea o mână de ajutor celor de la NASA în programul Artemida, conform căruia Agenția spațială americană va trimite oameni pe Lună și pe Marte începând din 2024. ”Considerăm că parcul de rachete moderne și aparatele spațiale de care dispune SpaceX, inclusiv Faolcon Heavy, fac parte din planurile lunare și marțiene ale NASA”.
Unul dintre principalii ingineri ai SpaceX, Paul Wooster, implicat în realizarea navelor interstelare Starship, a recuoscut că alimentarea în spațiu constituie una dintre cele mai complexe provocări, pe care însă compania trebuie să o rezolve. Aflată în fază avansată de studiere, ideea va prinde contur în schițe și soluții tehnologice anul viitor, după care se va putea trece la partea practică a proiectului.
Citește și Investiții în turismul spațial. Ce părere are Jeff Bezos
Pe de altă parte, Blue Origin va trebui să pună la punct un sistem de navigație performant pentru o aselenizare la punct pe Lună. Totodată, compania va crea un nou sistem energetic, care să permită instalațiilor să funcționeze pe timpul nopții lunare care durează cât două săpătămânii terestre și când temperatura pe satelitul natural al Pământului coboară la minus 173 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.