Cercetătorii au asamblat acest prototip recurgând la o tehnologie ce constă în inserarea unui fragment de cod genetic într-un vaccin pus la punct în urmă cu 80 de ani împotriva febrei galbene. Această tehnică a fost deja utilizată pentru crearea unui vaccin experimental împotriva maladiei Ebola.
”Pe baza rezultatelor testelor efectuate de noi în cultura celulară, am încredere că rezultatul va fi unul bun. Rămâne, totuși, de văzut dacă sistemul imunitar al șoarecilor va produce anticorpii necesari. Peste câteva zile vor știi”, a declarat virusologul Johan Neyts, de la KULeuven.
Citește și Amazon lucrează la un vaccin universal. Secretul din spatele acestui proiect
Tot peste câteva zile, oamenii de știință vor începe testarea a 18.000 de substanțe active din medicamentele existente pentru a determina dacă exsită un inhibator al coronavirusului. Provenind de la un laborator din California, aceste substanțe vor fi transportate la Leuven grație unui ajutor financiar acordat de Fundația Bill și Melinda Gates.
Alte 3500 de substanțe ale Centre for Drugs Design and Discovery (CD3), din Leuven, vor fi, la rândul lor, testate. Rezultatele sunt așteptate în două săptămâni de la primirea substanțelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.