În perioada 23-25 septembrie au avut loc întâlniri cu firmele din domeniul energiei, precum şi cu companii petroliere şi operatorii conductelor de transport, pentru accelerarea livrărilor, a precizat NEA.
China, cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din lume, depinde încă foarte mult de cărbune pentru nevoile sale interne de energie.
În câteva provincii chineze producţia industrială a fost afectată de întreruperile de energie, conform informaţiilor din presă. De exemplu, nivelul întreruperii energiei în provincia Liaoning a fost "sever", a informat duminică publicaţia The People's Daily.
Săptămâna trecută, preşedintele Chinei, Xi Jinping, a anunţat că Beijingul nu va construi noi proiecte energetice pe bază de cărbune în străinătate: "China va intensifica sprijinul acordat altor ţări în curs de dezvoltare în ceea ce priveşte dezvoltarea energiei verzi şi cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi nu va construi noi proiecte energetice pe bază de cărbune în străinătate".
China a fost supusă unor mari presiuni diplomatice pentru a pune capăt finanţărilor de acest tip în străinătate, deoarece aceasta ar putea facilita la nivel global îndeplinirea obiectivele de reducere a emisiilor de carbon stabilite prin Acordul de la Paris.
GAZPROM, despre livrările spre Europa. Declarații de ultimă oră
Xi Jinping a repetat promisiunile făcute anul trecut privind atingerea unui vârf al emisiilor de dioxid de carbon înainte de 2030 şi neutralitatea carbonului înainte de 2060.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.