Experții au folosit, în raportul lor, informații obținute din interiorul serviciilor de informații ale mai multor state, pe declarațiile fugarilor nord-coreeni, pe date din spațiul public și virtual, dar și pe imagini din satelit. Ei susțin că existența celor 13 situri este certă, dar că numărul lor s-ar putea ridica la 20. ”Ne continuăm munca. Toată lumea se teme că președintele Donald Trump acceptă un acord prost. Nord coreenii indică un singur poligon de teste, dezactivează alte câteva și, în schimb, obțin un acord de pace”, a explicat pentru New York Times șeful programului de cercetare, Victor Cha.
După summitul de la Singapore dintre Donald Trump și liderul de la Phenian, Kim Jong Un, nord-coreenii au suspendat, oficial, programul lor de nuclear și de teste, au desființat un poligon de lansare și s-au angajat să procedeze la fel cu principalul complex nuclear al țării.
CSIS a descoperit însă existența unui sit secret situat într-o regiune montană la mai puțin de 150 de kilometri de Seul, iar imaginile din satelit o confirmă. Studiul precizează că situl Sakkanmol este înaninte de toate, la fel ca și celelalte 12, o bază de stocare. Nu poate fi folosit pentru lansarae, de și există și această posibilitate în caz de urgență.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.