"Dispunem de competenţele necesare pentru a produce vaccinul ARN mesager al CureVac", a declarat Stefan Oelrich, directorul diviziei farmaceutice a grupului, într-o conferinţă online, adăugând că obiectivul este o producţie de 160 de milioane de doze în 2022.
"Disponibilitatea vaccinurilor trebuie crescută în continuare", a adăugat Oelrich.
Acest ajutor se alătură unei producţii în reţeaua existentă a CureVac de 300 de milioane de doze în acest an şi de un miliard de doze în 2022, a declarat Franz-Werner Haas, patronul CureVac, al cărui vaccin-candidat se află în prezent în faza a 3-a a testelor clinice.
El este în prezent "în curs de certificare", a subliniat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.
Țara care a stat cele mai multe zile în carantină. Cetățenii acesteia au fost blocați 139 de zile
Asigurarea unei producţii de vaccin pe termen lung este cu atât mai importantă având în vedere posibilele mutaţii ale virusului sau necesitatea unei a doua vaccinări după unul sau mai mulţi ani, a precizat Spahn.
Bayer şi laboratorul CureVac, cu sediul la Tubingen (sud-vestul Germaniei), au anunţat la începutul lunii ianuarie un parteneriat pentru accelerarea dezvoltării vaccinului.
"Bayer îşi va pune la dispoziţie expertiza şi infrastructura în domenii cum ar fi operaţiunile clinice, aspectele legate de reglementare, farmacovigilenţa, informaţiile medicale şi performanţa lanţului de aprovizionare", au precizat cele două companii într-un comunicat.
Comisia Europeană a semnat deja un contract cu acest start-up specializat în ARN mesager pentru achiziţionarea a 405 milioane de doze de vaccin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.