În urma retragerii, rămân încă trei candidaţi: Bouygues, Eiffage şi Bain Capital.
SPIE, care a depus o ofertă non-angajantă pentru Equans în 6 septembrie, fusese selectată să participe la faza de due diligence.
SPIE "consideră că informaţiile disponibile ca parte a fazei de due diligence nu sunt suficiente pentru a permite companiei să pregătească o ofertă cu caracter obligatoriu care să îndeplinească standardele şi obiectivele sale", se arată în comunicatul firmei franceze. "Prin urmare, şi în pofida justificării strategice a proiectului, SPIE a decis să oprească toate activităţile legate de Equans şi nu va depune nicio ofertă la finalul acestei faze de due diligence", a informat SPIE.
Equans furnizează servicii de energie şi gestionarea facilităţilor pentru diverse companii şi are aproximativ 40% din forţa totală a Engie.
Citește și Uitați de PREȚURI MICI la gaze naturale. Sfatul specialiștilor pentru consumatori
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că valoarea tranzacţiei este estimată la aproximativ cinci-şase miliarde de euro.
Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Compania are un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km şi are 4.000 de angajaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.