Sprijinul financiar va fi acordat în lei, pentru fiecare beneficiar, plata făcându-se anual, la cursul de schimb valutar al BNR de la data efectuării plății.
Pentru a intra în posesia banilor, femierii trebuie să îndeplinească anumite condiții:
1. Să dețină o suprafață de minimum 1.000 mp, cultivată integral cu castraveți, vinete, ardei, în spații protejate, marcate la loc vizibil cu o placă-indicator, pe care să se menționeze, în detaliu, că este vorba despre un program de susținere legume.
2. Să obțină producții minime corespunzătoare culturii, conform normelor stabilite.
3. Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cu spațiile protejate și culturile în anul de cerere;
4. Să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind valorificarea producției.
Citește și Crescătorii de oi primesc mai mulți bani de la Guvern. Ce trebuie să facă
Un solicitant poate beneficia de ajutor de minimis pentru maximum două culturi de legume în anul de cerere.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă beneficiarilor nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente conform.
Beneficiarii depun o cerere de înscriere în program, însoțită de documentele care atestă calitatea de producător, până cel târziu la data de 17 februarie (2020) inclusiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.