Senatul a aprobat deja proiectul de lege care instituie programul ”Tineri în Parlament”, iar acum se află în dezbaterea comisiilor de la Camera Deputaților. Inițiatorul, deputatul Lucian Bode (PNL) susține că programul ”Parlamentul tinerilor”, organizat de mai mulți ani de către Pro Democrația în parteneriat cu Camera Deputaților este discriminatoriu întrucât jumătate dintre participanți sunt din Capitală deoarece elevilor și studenților din provincie le este mai greu să suporte costurile deplasării.
Citește și: Factura la telefon a deputaților. Aleși de două feluri: boss și pălmaș
Proiectul prevede ca fiecare deputat să aibă posibilitatea să invite la Parlament un număr de 38 de persoane pe an, în grupuri de maxim 15 elevi sau studenți și patru însoțitori. ”Implementarea programului ”Tineri în Parlament” își propune să sprijine tineri din întreaga țară care, beneficiind de subvenții din partea Camerei Deputaților prin deputații din circumscripțiile lor electorale pot avea parte de experiența educativă a vizitării Parlamentului”.
În punctul de vedere al Guvernului, sunt făcute unele observații de tehnică legislativă precum și o estimare a costului anual al programului în care este avansată suma de 4.100.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.