"Guvernul a aprobat actualizarea cuantumului soldei de grad sau a salariului gradului profesional pe care-l deţine personalul militar, respectiv poliţişti sau poliţişti de penitenciare. Este o actualizare care nu s-a mai făcut din 2018 şi care stabileşte noile cuantumuri ale soldelor de grad şi salariilor gradelor profesionale deţinute de personalul militar, poliţişti şi poliţişti de penitenciare", a precizat Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a menţionat că actualizarea a fost făcută proporţional cu evoluţia salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Într-un comunicat de presă al MApN referitor la acest subiect se arată că impactul asupra veniturilor personalului militar vizat din cadrul ministerului se va situa între 227 lei pentru gradul de soldat şi 442 lei pentru gradul de general, după cum urmează:
* soldat: de la 273 la 500 lei;
* fruntaş: de la 286 la 525 lei;
* caporal: de la 300 la 565 lei;
* maistru militar clasa a V-a/sergent: de la 326 la 600 lei;
* maistru militar clasa a IV-a/sergent major: de la 340 la 625 lei;
* maistru militar clasa a III-a/plutonier: de la 354 la 650 lei;
* maistru militar clasa a II-a/plutonier major: de la 368 la 675 lei;
* maistru militar clasa I/plutonier adjutant: de la 381 la 700 lei;
* maistru militar principal/plutonier adjutant principal: de la 395 la 725 lei;
* sublocotenent/aspirant: de la 409 la 750 lei;
* locotenent: de la 421 la 775 lei;
* căpitan: de la 435 la 800 lei;
* maior/locotenent-comandor: de la 449 la 825 lei;
* locotenent-colonel/căpitan-comandor: de la 463 la 850 lei;
* colonel/comandor: de la 490 la 900 lei;/
* general de brigadă/general de flotilă aeriană/contraamiral de flotilă: de la 504 la 925 lei;
* general-maior/contraamiral: de la 516 la 950 lei;
* general-locotenent/viceamiral: de la 530 la 975 lei;
* general/amiral: de la 558 la 1000 lei.
Boloș a făcut anunțul momentului! Data de la care se vor putea face plăţile cu cardul de energie
O serie de modificări în ce priveşte cardul pe energie şi decontarea lemnelor de foc au fost anunţate, miercuri, de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.
Oficialul spune că sunt peste 550.000 de beneficiari ai cardului de energie care nu au nomenclator stradal. Este vorba despre situații întâlnite în mediul rural, în care locuitorii apar la aceeași adresă.
Ca urmare, beneficiarii vor fi stabiliți printr-un sistem de declarații pe propria răspundere și cu ajutorul informațiilor culese pe teren de angajații Poștei Române.
"De luni, 16 ianuarie, până pe 1 februarie, vor fi distribuite aceste declarații în localitățile rurale. Astfel reușim să clarificăm calitatea de beneficiar al cardului de energie", a anunţat, miercuri, Marcel Boloș.
În cazul beneficiarilor care au colocatari, aceștia se vor adresa Primăriei din raza de domiciliu pentru întocmirea unei anchete sociale.
"Dacă are colocatari, fie îi radiază din evidențe, fie se adresează Primăriei", a explicat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene modalitatea în care va fi stabilită situația locativă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.