În România, 56 milioane de euro vor fi investite pentru a oferi sprijin material pentru grupurile dezavantajate, precum mese calde, asistenţă pentru copiii defavorizaţi sub formă de rechizite şcolare precum şi asistenţă pentru mamele dezavantajate prin trusouri pentru nou-născuţi.
În cazul Italiei, programul operaţional naţional "Guvernanţă şi Capacitate Instituţională" va primi 1,2 miliarde de euro, iar din această sumă 761 milioane de euro vor merge spre achiziţionarea a 68 de milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului.
În Spania, "Comunidad Valenciana" va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane de euro pentru a furniza, printre altele, capital de lucru celor mai afectate IMM-uri şi a consolida investiţiile în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în sectoarele sănătate şi educaţie.
Citește și Curs valutar BNR. Leul provoacă EURO. Moneda națională s-a apreciat
Luxemburg va primi 69 milioane de euro pentru a sprijini testarea pe scară largă pentru coronavirus şi achiziţionarea de vaccinuri precum şi investiţii în sustenabilitate precum electrificarea reţelei naţionale de autobuze.
REACT-EU este o iniţiativă care continuă şi extinde măsurile de reacţie la criză şi de redresare în urma crizei provocate de coronavirus. Aceasta va contribui la o redresare verde, digitală şi rezilientă a economiei prin adăugarea de resurse suplimentare în valoare de 50,6 miliarde de euro (la preţuri curente) la programele existente ale politicii de coeziune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.