Bani de vacanță
Angajatorul poate acorda salariaților bani pentru vacanţă sau pentru efectuarea unui tratament pe durata concediului de odihnă. Suma nu poate depăși însă valoarea unui salariu mediu brut. Dacă este mai mare de 5.380 lei salariații vor trebui să plătească la stat impozit pe venit (10%) și contribuții sociale pentru pensii (25%) și sănătate (10%).
Mașină de serviciu
Salariaţii microîntreprinderilor sau ai companiilor ce aplică impozitul specific pot primi maşini de serviciu pentru care firma angajatoare nu va plăti impozit pe venit sau contribuţiile la sănătate şi pensii. Totuşi, sunt vizate doar vehiculele rutiere motorizate de maximum 3.500 de kg și maximum nouă scaune, inclusiv cel al șoferului. Cu alte cuvinte, vorbim, în principiu, de mașinile mici.
Cadouri
Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite salariaţilor, cât şi cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, a Crăciunului şi a sărbătorilor similare, precum şi beneficiile de acest tip oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte nu depăşeşte 150 lei.
Citește și Scrisoarea lui Donald Trump. Joe Biden este ȘOCAT! Ce a dezvăluit
Spre exemplu, un angajat cu un copil poate primi cadouri neimpozabile în cuantum de 300 de lei - 150 de lei pentru el şi încă 150 de lei pentru copilul său minor, scrie Avocatnet. Salariatul ce are doi copii minori poate beneficia de tichete cadou în valoare de 450 de lei - 150 de pentru el şi câte 150 de lei pentru fiecare dintre cei doi copii ai săi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.