Pentru a beneficia de aceste fonduri, cei interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Solicitanții trebuie să fie persoane fizice cu domiciliul în Romania și să fie proprietarii imobilului pentru care ce cere subvenția.
Imobilele trebuie să fie intabulate și înscrise în Cartea Funciară. În cazul în care sunt mai mulți proprietari ai aceluiași imobil toți trebuie să își dea acordul scris iar cererea de finanțare trebuie să fie semnată de toți coproprietarii.
Totodată, imobilul nu trebuie să fie grevat de niciun litigiu și nu există obligații restante la bugetul local sau la bugetul de stat.
Conform Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 2.385/2021 lista documentelor necesare este următoarea:
cererea de finanțare, în original, completată integral prin tehnoredactare;
actul de identitate al solicitantului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
actul de identitate al solicitantului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
actul de identitate al coproprietarului/devălmașului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
împuternicirea notarială, în situația în care cererea de finanțare este semnată de către altcineva decât solicitantul;
actul de identitate al persoanei împuternicite, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data transmiterii listei solicitanților, din care să rezulte dreptul de proprietate al solicitantului asupra imobilului construcție deservit de sistemul de panouri fotovoltaice pentru care se solicită finanțarea, în original (termenul a fost extins de la 30 de zile);
copia cărții funciare colective, din care să rezulte maximum două unități individuale trecute pe aceeași carte funciară care adunate să fie egale cu 1 (un) întreg, în cazul imobilelor-construcții, dintre care unele părți sunt comune, iar restul sunt proprietăți individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă și câte o carte funciară individuală;
Programului Casa Verde Fotovoltaice se modifică. Din nou
certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanțelor, în termen de valabilitate la data transmiterii listei solicitanților, în original/ în copie legalizată/ emis în SPV;
certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul, în termen de valabilitate la data transmiterii listei solicitanților, în original/ în copie legalizată/ emis și comunicat prin mijloace electronice de transmitere la distanță;
certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială se va implementa proiectul, în termen de valabilitate la data transmiterii listei solicitanților, în original/în copie legalizată/emis și comunicat prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în cazul în care solicitantul are domiciliul în altă localitate decât cea în care se implementează proiectul.
Ministerul Mediului a anunțat că programul se reia în acest an în luna iulie după ce inițial ar fi fost vorba să înceapă în această primăvară.
Conform informațiilor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu programul va avea cinci etape și debutează oe data de 28 iulie.
Prin Programul Casa Verde Fotovoltaice cei interesați vor putea obține o finanțare de maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile dar de maximum 20.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.