Guvernul a aprobat miercuri acordarea de ajutoare de urgență în valoare de 1,8 milioane lei pentru sprijinirea a 423 de familii și persoane singure cu probleme sociale grave.
Potrivit Guvernului, este vorba despre persoane care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii, alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.
Suma de 471.500 lei este pentru 75 familii și persoane singure aflate în situații de necesitate cauzate de incendii, din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea.
Suma de 42.500 lei a fost alocată pentru pentru 13 familii afectate de alunecări de teren, din județele Buzău, Dâmbovița și Gorj, iar 1.353.500 lei vor merge la 335 familii și persoane singure care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.
Suma pentru plata ajutoarelor de urgență este din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, precizează Antena3 CNN.
Vești bune: Românii care vor beneficia gratuit de reabilitare termică a locuinței
Persoanele vulnerabile care au primit sprijin pentru plata facturilor la încălzire vor beneficia, gratuit, de reabilitarea termică a locuinţelor, a anunţat ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş.
Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se introduc noi reglementări în domeniul proiectelor finanţate din fonduri europene, pentru a atrage cele 5 miliarde de euro ce mai pot fi atrase din perioada de programare 2014-2020, dar şi pentru a asigura accesul rapid, facil şi transparent la fondurile Politicii de Coeziune aferente perioadei 2021-2027, în valoare de 46 miliarde de euro.
"Continuăm eforturile pentru a ne asigura că România beneficiază de întregul buget aferent perioadei 2014 - 2020 pus la dispoziţie prin politica de coeziune pentru a duce la bun sfârşit proiectele de infrastructură, care reprezintă o prioritate strategică pentru România. În acest sens, am adoptat astăzi noi reglementări care să răspundă situaţiilor identificate în cursul procesului de implementare a proiectelor, astfel încât să eliminăm riscul întârzierii acestora şi să ne asigurăm că cele 5 miliarde de euro pe care le mai avem la dispoziţie sunt folosite pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale românilor şi pentru a sprijini economia, cu accent pe specializare inteligentă, cercetare şi inovare. De asemenea, pentru perioada 2021 - 2027 avem perspectiva .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.