Guvernul de la Paris a cerut tuturor companiilor care pot să îşi ajute clienţii să fac faţă inflaţiei actuale şi creşterii preţurilor la energie, menţionând în mod expres băncile, compania petrolieră TotalEnergies şi firma de shipping CMA CGM.
"Toate băncile s-au angajat că nu vor majora comisioanele cu mai mult de 2% în 2023", le-a spus Bruno Le Maire jurnaliştilor la finalul reuniunii, adăugând că unele bănci, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au convenit chiar să îngheţe unele comisioane pentru o serie de produse larg utilizate cum sunt cardurile bancare.
"Fiecare bancă îşi va comunica tarifele în momentul în care va dori dar în limitele unei majorări de 2%", a confirmat la rândul său preşedintele FBF, Laurent Mignon.
"Preferăm acele măsuri care se resimt direct în buzunarele consumatorilor francezi în locul altor măsuri mai restrictive", a adăugat Bruno Le Maire.
În luna august a acestui an, Franţa a înregistrat cea mai scăzută rată a inflaţiei din Uniunea Europeană, 5,8%, în principal graţie unor măsuri guvernamentale precum plafoane costisitoare la preţul gazelor naturale şi electricităţii.
Citește și Accident auto. Cum se calculează despăgubirile
Ordinul vizează persoanele care au suferit vătămări corporale în timpul unui accident auto. Este vorba despre Ordinul 1/2.293/2022 privind stabilirea despăgubirii persoanei prejudiciate în caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii în urma producerii accidentelor de vehicule pe baza punctajului traumatologic stabilit de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.
În primul rând calculare punctajului trautamtologic se face contra cost la cererea persoanei prejudiciate, a asigurătorului RCA, a BAAR sau Fondului de Garantare a Asiguraţilor, denumit în continuare FGA, de către medici experţi evaluatori.
Pentru calculul punctajului traumatologic, persoanele prejudiciate sunt examinate clinic printr-o expertiză de evaluare în cadrul căreia sunt verificate acuzele prezentate, documentele doveditoare şi se identifică aspectele clinice şi paraclinice, morfologice şi funcţionale care sunt în legătură directă de cauzalitate cu accidentul de vehicule, se spune în ordonul ASF.
Citește și Credit Suisse concediază 5.000 de oameni
Credit Suisse intenționează să elimine aproximativ 5.000 de locuri de muncă, adică unul din 10, ca parte a unui plan de reducere a costurilor, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu acest subiect.
Credit Suisse a refuzat să comenteze informația și a reiterat că va oferi o actualizare a strategiei sale atunci când va publica rezultatele pentru trimestrul al treilea, dar a precizat că orice informație privind câștigurile este speculativă.
Discuțiile privind reducerea locurilor de muncă sunt în curs de desfășurare, iar numărul ar putea suferi modificări suplimentare, a precizat sursa. Ziarul elvețian Blick a raportat anterior că peste 3.000 de locuri de muncă vor fi eliminate.
Cea de-a doua mare bancă din Elveția a declarat deja că va reduce costurile la mai puțin de 15,5 miliarde de franci elvețieni pe termen mediu, față de o rată anuală de 16,8 miliarde de franci în acest an.
Banca, în mod oficial, deocamdată nu a anunțat nicio reducere de personal.
Amploarea potențialelor reduceri de personal la banca elvețiană subliniază amploarea sarcinii cu care se confruntă noul director general Ulrich Körner, care încearcă să redreseze banca, zguduită de o serie de scandaluri și eșecuri financiare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.