Publicitate
Potrivit datelor firmei Revelio, specializată în resurse umane, informații preluate pentru prima portate pentru prima dată de Bloomberg, băncile și companiile financiare, printre care Goldman Sachs, Fidelity, JPMorgan Chase și Wells Fargo, au angajat peste 1.000 de persoane în al căror CV-uri se regăsea cuvândul "cripto".
Printre altele, Goldman Sachs a angajat 82 de profesioniști în domeniul criptomonedelor, Wells Fargo 74, Fidelity 68 și JPMorgan 63, potrivit Bloomberg. Reprezentanții de la Goldman Sachs, Fidelity și Wells Fargo nu au răspuns imediat la întrebările Business Insider. JPMorgan Chase a refuzat să comenteze.
Într-un e-mail trimis către Insider, Revelio a precizat că datele sale se regăsesc "într-un studiu online care și-a propus să stabilească profilul persoanelor angajate de bănci, bănci de investiții și instituții de servicii financiare în ultima perioadă de timp".
Revelio a precizat, de asemenea, că au fost luate în calcul toate persoanele care au fost angajate începând cu 2019 și care menționează orice variație în jurul cuvântului "criptomonedă" (cryptomony) sau "crypto trading" în titulatura sau descrierea postului lor.
Citește și PREȚUL CORECT pentru Bitcoin, calculat de experții băncii JPMorgan
Aceste locuri de muncă au fost probabil oferite cu un bonus semnificativ. Potrivit Bloomberg, care citează date de la Johnson Associates, pentru un loc de muncă ce presupune activitate cu criptomonede salariul este cu 20-30% mai mare comparativ cu alt post echivalent din același eșalon, iar funcțiile de conducere sunt plătite cu 50% mai mult. Creșterile pentru experții în piața crypto sunt de aproximativ 9%, potrivit Revelio.
Numeroasele angajări pe acest palier vin în contradicție cu declarațiile publice ale directorilor de bănci privind criptomonedele. De exemplu, directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a spus recent că bitcoin este o monedă fără valoare, în timp ce directorul general al Morgan Stanley, James Gorman, a susținut că monedele virtuale nu reprezintă o parte semnificativă a activității instituției sale. În ciuda acestui fapt, instituția a adăugat câteva poziții în spațiul criptomonedelor, potrivit articolului din Bloomberg.
Între timp, bitcoin a atins maxime istorice de aproape 67.000 de dolari (58.000 de euro) în luna octombrie, după ce autoritățile de reglementare din SUA au aprobat primul fond tranzacționat la bursă pentru contractele futures pentru bitcoin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.