Procedura vizează 198 de clienți italieni și o valoare totală de 409 milioane de euro nedeclarate la fiscul trasalpin. Angajații luați în vizor ar fi acceptat acești bani, pe care i-ar fi transferat la PKB. Poliția vamală și financiară a Italiei, Guradia di Finanza, a efectuat deja percheziții la 18 persoane și la Casa Lombarda din Milano, filială a PKB.
Procuratura a evocat existența unei ”organizații ascunse”, o rețea de profesioniști care traversau frontiera pentru a convinge oameni de afaceri și întreprinzători să se sustragă de la plățile către fisc. Autoritățile italiene au descoperit aceste potențiale infracțiuni prin intermediul celui de-al doilea program de amnistie fiscală (voluntary disclosure), propus în 2007 contribuabililor care doreau să-și reglementeze situația.
PKB, care vorbește despre un ”control tehnic” din partea autorităților italiene, susține că are reguli foarte clare privind activitățile transfrontaliere. Dar banca s-a aflat deja în lumina reflectoarelor în februarie anul trecut, când Autoritatea italiană de supraveghere a piețelor (Finma) a luat-o la întrebări în legătură cu mega-scandalul de corupție din jurul gigantului petrolier brazilian, Petrobas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.