Acesta se bazează pe 22 de indicatori iar un oficial s-a referit la această abordare ca la un progres important în eforturile băncii de a crește transparența și responsabilitatea, relatează Reuters.
Anna Bjerde, directorul general pentru operațiuni al Băncii Mondiale, a declarat că aceste criterii de monitorizare a performanței vor permite acționarilor săi și oamenilor pe care îi deservește să vadă, să măsoare și să urmărească mai bine impactul împrumuturilor și subvențiilor acordate de bancă.
Statele Unite și alți acționari importanți au făcut presiuni asupra Băncii Mondiale pentru a îmbunătăți modul în care instituția ajută țările să abordeze probleme precum schimbările climatice și pregătirea pentru pandemii.
Aceasta a adăugat deja sintagma "planetă locuibilă" în declarația sa privind misiune băncii și a redus numărul proiectelor sale pentru a se concentra pe proiecte programatice și transformaționale.
Fișa de evaluare include 22 de indicatori globali pentru sărăcie, prosperitate și o planetă locuibilă, precum și teme precum egalitatea de gen, incluziunea tinerilor și modul în care trăiesc oamenii în zonele fragile și afectate de conflicte.
Pentru prima dată, activitatea tuturor instituțiilor Băncii Mondiale - inclusiv a Corporației Financiare Internaționale și a Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare - va fi monitorizată prin intermediul aceluiași set de indicatori.
"Este un adevărat schimbător de joc, oferind un nou punct de referință în jurul căruia echipele noastre se pot mobiliza și oferă o vizibilitate deplină asupra modului în care abordăm cele mai dificile provocări, cum ar fi sărăcia, schimbările climatice, fragilitatea și insecuritatea alimentară", a declarat Bjerde.
Jumătate dintre cei 22 de indici urmează să fie publicațo în iunie, iar restul în octombrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.