Care este secretul ceaiului? Substanțele din compoziția lui, ce au darul de a distruge proteina care acoperă virusul și care îl ajută să pătrundă în celulă.
„Ceaiul conține anumite substanțe, în special tanin, un puternic agent denaturant ce provoacă distrugerea proteinelor, inclusiv a celor virale. Prin urmare, cu cât ceaiul este mai puternic, cu atât este mai mult tanin și cu atât este mai mare efectul inactivării virusului ", au explicat experții niponi, adăugând că efectul băuturii este influențat și de temperatura acesteia.
Cercetătorii au apreciat că antioxidantul catehină din frunzele de ceai, care, atunci când sunt prelucrate creează alte substanțe biologic active, ucid virusul. Într-un experiment, oamenii de știință au descoperit că ceaiul negru scade puterea coronavirusului, făcându-l, practic, nedetectabil. Apoi au încercat să infecteze celulele dintr-un alt tub cu probele obținute. Aproape nu s-au găsit particule de virus în proba finală.
Citește și Medicamentul pentru păduchi, OMOARĂ COVID-19. Costă 1£
Experții au subliniat că, în cantități moderate, ceaiul este inofensiv, iar deocamdată nu poate fi vorba de folosirea lui în tratamentul profilactic împotriva coronavirusului. În plus, consumul excesiv duce la deshidratare și virusul se atașează mai ușor la țesuturile uscate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.