Un model cu un „design evoluat și o anvergură mai mare pentru a îmbunătăți aerodinamica” viitorului avion, potrivit celor de la BAE Systems.
Inginerii de la BAE Systems, Leonardo și Mitsubishi Heavy Industries colaborează la proiectarea și dezvoltarea acestui avion folosind instrumente digitale inovatoare.
BAE spune că de la lansarea programului în urmă cu 18 luni, „au fost înregistrate progrese semnificative datorită colaborării strânse dintre partenerii din industrie și guverne”.
„Programul, cu avionul programat să intre în serviciu în 2035, este crucial pentru securitatea și prosperitatea economică a celor trei națiuni și este de așteptat să creeze zeci de mii de locuri de muncă calificate”, adaugă compania.
Programele Tempest, britanic, și F-X, japonez, au fuzionat în 2022 pentru a deveni GCAP, denumire ce punctează caracterul mai mondializat al viitorul avion de vânătoare comun. Un aparat menit să înlocuiască primele Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force și Aeronautica Militare, precum și avioanele Mitsubishi F-2, ale Forțelor aeriene de autoapărare ale Japoniei.
Italia a aderat la programul Tempest în 2019, aducând cu sine companiile Leonardo, Elettronica, Avio Aero și MBDA Italy.
În câteva luni, GCAP a venit un program la fel de ambițios ca SCAF (Systeme de Combat Aerien Futur) în Europa (Franța, Germania și Spania) atât din punctul de vdere al mijloacelor de care dispune, cât și al numărului de angajați, fără a mai vorbi despre posibilitățile de vânzare la export. Numai în Marea Britanie, spre exempllu, programul GCAP asigură locuri de muncă pete mai mult de 3500 de persoane și colaborează cu aproximativ 600 de furnizori.
Citește și BAE SYSTEMS, contract de peste 90 milioane $ cu US Navy
Citește și BAE Systems încheie un acord aerospațial de 5,6 miliarde de dolari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.