Concret, avionul, un Boeing-747 adaptat la standarde ridicate de securitate și care, după modificări, a costat 5,3 miliarde de dolari, va fi privat de posibilitatea alimentării în aer. Ceea ce înseamnă că distanța de zbor se reduce la 1300 mile.
În plus, s-a redus de la 80 la 71, fără echipaj, numărul persoanelor acceptate la bord. Schimbări care, potrivit oficialilor de la Pentagon, au fost impuse de considerente de ordin financiar. Mai exact, trebuie făcute economii.
Citește și Avionul ”Apocalipsei”. Americanii au dezvăluit numeroase secrete
”E oarecum bizară această explicație. Pentru că, privând Air Force One de posibilitatea de a se alimenta în zbor, înseamnă să pierzi o funcție cheie a acestor aparate, și anume aceea de a-l ține pe președinte și echipa lui în zbor o perioadă mai lungă. În aceste condiții, pentru a evita aterizări pe aeroporturi nesigure, președintele SUA va fi nevoit, în caz de conflict major, să folosească punctul de control mobil E-4B, care se poate alimenta în aer”, a comentat publicația The Drive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.