Potrivit publicației americane, evenimentul a demonstrat capacitatea SUA și a aliaților săi NATO de a opera în Marea Neagră, acționând cu „o putere de foc în interiorul unei zone pe care adversarul o consideră protejată cu ajutorul tehnologiei de blocare, restricționare, acces și manevră”, precum și creșterea disponibilitatea și gradul de imprevizibilitate operațională pentru adversar.
Intrând în detaliile operațiunii, publicația citată relatează că un avion de atac F-16 Fighting Falcon al US Air Force, însoțit de același avion al Forțelor Aeriene Române, a testat strategiile de utilizare a rachetei AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile (JASSM). Realimentarea aeronavelor americane a fost asigurată de cisterna aeriană KC-135 Stratotanker a Royal Air Force din Marea Britanie și recunoașterea antisubmarină - de avionul P-8 Poseidon al Marinei SUA.
Citește și Medicii francezi, în ALERTĂ! Se gândesc cu GROAZĂ la ce va urma
În septembrie 2019, comandantul forțelor aeriene americane din Europa, Jeffrey Harrigan, a anunțat că Pentagonul are un plan de străpungere a apărării antiaeriene a regiunii Kaliningrad, un sistem extrem de complex. În august 2018, el a susținut, de asemenea, că, în ultimul an și jumătate, Statele Unite colectează activ date despre echipamentul militar rus și capacitățile sale în Siria.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.