Raportul oamenilor de știință, publicat în revista Science, arată că înălțimea valurilor și viteza vânturilor cresște și continuă să se intensifice de la an la an.Culegerea datelor a început în 1985, până în 2018. Inițial, o bună parte din informații a provenit de la geamanduri, dar în munca lor, specialiștii s-au confruntat cu o serie de dificultăți.
În primul rând, cu timpul construcția acestor dispozitive se modifica, fapt ce impunea adaptarea echipamentelor la noile tehnologii. Astfel, se pierdeau numeroase date. În al doilea rând, cam același lucru s-a întâmplat și cu sateliții, tot mai perfecționați și sofisticați. Cu toate acestea, cercetătorii asigură că au reușit să sistemeze toate datele strânse și să obține un tablou unitar.
Citește și Încălzirea globală, o minciună!
Astfel, oamenii de știință au constatat o tendință de intensificare a indicatorilor mai sus menționați. Spre exemplu, în Oceanul de Sud și la sud de ecuator, viteza vântului crește anual cu aproximativ 0,0254 metri pe secundă, fiind cea mai ridicată valoare din toate regiunile studiate.
În ceea ce privește valurile, fenomenul de intensificare a acestora nu cunoaște aceeași largă răspândire ca în cazul vântului, el fiind observat cu precădere în Oceanul de Sud, unde înălțimea lor crește cu 0,3 cm pe an, în timp ce în partea de nord a Pacificului acest indicator scade cu 0,5 cm pe an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.