Tedros a încurajat țările să se pregătească mai bine, lucrând pentru „prevenirea, detectarea și atenuarea urgențelor de tot felul, indiferent dacă sunt epidemii naturale sau evenimente deliberate”, notează Business Insider.
„Istoria ne spune că nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt real al vieții”, a spus el.
El a spus că investițiile în sănătatea publică și o „abordare completă a guvernelor, a întregii societăți, a unei singure sănătăți” ar putea ajuta țările să reacționeze cu succes la crizele globale de sănătate în viitor.
Noua tulpină a SARS-CoV-2. Primul caz detectat în Franța
"Dacă nu reușim să ne pregătim, ne pregătim să eșuăm ... Anul trecut, Consiliul de monitorizare a pregătirii globale a publicat primul său raport, care a concluzionat că lumea rămâne periculos de nepregătită pentru o pandemie globală", a spus șeful OMS.
Aproape 1,8 milioane de oameni din întreaga lume au murit din cauza COVID-19 de când a început pandemia și peste 80 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit.
Numai în Statele Unite, peste 332.000 de oameni au murit din cauza virusului și peste 19 milioane au fost testați pozitiv, potrivit institutului Johns Hopkins.
Vaccinurile COVID-19 sunt administrate în prezent lucrătorilor din domeniul sănătății și se așteaptă imunizarea publicului larg în 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.