Piața argintului a fost subaprovizionată cu 237,7 milioane de uncii în 2022, a declarat institutul în cel mai recent studiu, numind acest lucru "probabil cel mai semnificativ deficit înregistrat vreodată".
Institutul a spus că oferta insuficientă din 2022 și un deficit de 51,1 milioane de uncii în 2021 au șters surplusurile cumulate din deceniul precedent și a prezis o ofertă insuficientă suplimentară de 142,1 milioane de uncii în acest an.
"Ne îndreptăm spre o paradigmă diferită pentru piață, una a deficitelor continue", a declarat Philip Newman de la firma de consultanță Metals Focus, care a pregătit datele Institutului Argintului.
Expertul a mai afirmat că acest lucru nu va determina neapărat o creștere a prețurilor, deoarece, în timp ce stocurile vizibile de argint scad, cantitățile uriașe de metal deținute de persoane fizice și investitori pot încă să umple golurile de aprovizionare.
Prețul argintului a evoluat în mare parte în scădere din 2020, deoarece ratele dobânzilor au crescut, descurajând investițiile în metale prețioase, care nu oferă dobândă.
Argintul ar trebui să ajungă la o medie de 21,30 dolari pe uncie în acest an, sub media de 21,73 dolari de anul trecut, potrivit institutului.
Cererea de argint a crescut la niveluri record din partea tuturor utilizatorilor majori - bijutieri, industrie și cumpărători de lingouri și monede de argint, potrivit institutului.
Argintul este folosit în multe industrii, inclusiv în cea electronică și a panourilor solare, iar cererea este în creștere pe măsură ce lumea se îndepărtează de combustibilii fosili.
India a importat, de asemenea, cantități uriașe de argint anul trecut, deși cererea de acolo ar trebui să se răcească într-o oarecare măsură în 2023, a mai afirmat Newman.
Citește și: Chile intenţionează să naţionalizeze industria litiului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.