Se precizează că, după depistarea lui în luna iunie, în Spania, acest tip de covid-19 a fost identificat rapid și destul de frecvent în Elveția (40% dintre cazurile noi), Irlanda (60%) și Marea Britanie.
În plus, afirmă oamenii de știință, același nou tip de SARS-CoV-2 este răspândit în Norvegia, Letonia, Olanda și Franța, fiind, de asemenea, identificat în Hong Kong și Noua Zeelandă. În articol se subliniază că varianta de coronavirus numită 20A.EU1 s-a extins în Europa într-un ritm nemaiîntâlnit până acum.
Cercetătorii vor să afle acum dacă 20A.EU1 a suferit o anumită mutație în proteina-S, folosită de virus pentru a pătrunde în celulele umane. În orice caz, coordonatorului studiului, Emma Hodcroft, genetician la Universitatea din Basel, spune, potrivit Financial Times, că nu a văzut vreo variantă de coronavirus cu o asemenea evoluție.
Citește și Descoperire cu adevărat INCREDIBILĂ despre SARS-CoV-2
În același timp, ea precizează că, pentru moment, nu există vreo dovadă că răspândirea rapidă a acestui timp de SARS-CoV-2 are legătură cu respectiva mutație. Hodcroft subliniază, totodată, că 20A.EU1 nu seamănă cu nici una dintre versiunile de coronavirus pe care le-a văzut anterior.
În același timp, cercetătorii spanioli și elvețieni au ajuns la concluzia că atitudinea și comportamentul iresponsabil al turiștilor a condus la răspândirea noii variante de SARS-CoV-2
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.