În opinia oficialului american, situația momentului impune măsuri urgente și imediate, fiind vorba de o problemă care trebuie tratată cu toată seriozitatea. Oficialul american a arătat că toate puterile nucleare aplică, în prezent, programe de modernizare a arsenalelor lor nucleare, dar că, pe partea de control și monitorizare a acestor arme de distrugere în masă, nu există stabilitate parțial din cauza concurenței strategice dintre Statele Unite și China.
”Acordurile tradiționale din domeniul controlului asupra armelor nucleare sunt deja depășite pentru că apar noi tipuri de conflicte militare și noi tehnologii, care spulberă granița dintre ofensivă și apărare”, a spus oficialul american la o conferință de presă la Geneva, menționând că, în ultimele două decenii, negocierile de dezarmare au intrat în impas.
Citește și Alertă în Pacific! Un sarcofag plin de deșeuri nucleare începe să cedeze
”Cred că a venit momentul să recunoaștem - iar acest lucru este trecut, oarecum, cu vederea de mijloacele de informare în masă - că riscul unui război nuclear a atins acum cote extrem de ridicate, iar riscul folosirii armei nucleare a urcat, la rândul lui, la un nivel îngrijorător de mare, nemaiîntâlnit din momentul încheierii celui de-al Doilea Război mondial”, a afirmat Renata Dwan.
Adresându-se opiniei publice, ea a cerut ca toate semnalele de alarmă care se trag în acest sens să nu fie ignorate, pentru că pericolul folosirii armelor nuclere este cât se poate de real. Din păcate, a continuat experta americană, nici Consiliul de securitate al ONU nu pare să acorde acestei chestiuni atenția cuvenită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.