În Statele Unite șeful grupului democraților din Senat a cerut o investigație FBI în legătură cu acest gen de aplicații. Charles Schummer se explică că originile rusești ale aplicației ridică semne de întrebare în legătură cu posibilitatea ca datele personale ale cetățenilor americani să ajungă la terți, inclusiv la guverne străine. Preocuparea este că destinatarul informațiilor adunate de FaceApp este chiar Guvernul de la Moscova.
FaceApp a devenit virală în România. Este pe primul loc în topul celor mai descărcate aplicaţii, în peste 20 de state, şi are în fiecare zi peste 700.000 de utilizatori.
Altă aplicaţie de editat poze a reuşit să fure bani de la zeci de mii de utilizatori.
„Inițial erau folosite pentru a edita folografii, imagini. În background ele de fapt cereau foarte multe informații despre mobilul nostru, ulterior informațiile erau transmise către serverele lor și în final aplicația era folosită și pentru a încerca să fure bani din conturile oamenilor. Oamenii își dădeau seama în momentul în care facturile de telefon erau mult mai mari sau le lipseau bani din cont”, a precizat Dan Demeter, specialist în securitate cibernetică pentru Digi 24.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.