Printre altele, se arată că 700.000 de oameni din întreaga lume devin victimele unor tipuri de bacterii extrem de rezistent. Organizația Mondială a Sănătății a admis că până în 2050 numărul persoanelor contaminate cu microorganisme dăunătare ar putea atinge zeci de milioane.
Potrivit explicațiilor specialiștilor, din cauza folosirii frecvente a antibioticelor, cu precădere în zootehnice, numeroase infecții bacteriene, inclusiv tulpini de tuberculoză și salmonela, au devenit foarte complexe și uneori chiar imposibil de tratat.
În acest context, profesorul de medicină de la Universitatea California, din San-Diego, Steffany Stratdy, pe fondul pandemiei de coronavirus și a administrării necontrolate de antibiotice, omenirea s-ar putea confrunta mult mai repede cu agresivitatea unui nou organism patogen.
Citește și Coronavirus. DESCOPERIRE americană: Pune PIEDICĂ virusului
”Spre deosebire de COVID-19, apărut brusc, criza superbacteriile este deja prezentă, dar destul de ignorată, deși ea capătă tot mai multă forță. Și nu greșim dacă spunem că este deja o pandemie. Este o criză globală, iar din cauza SARS-CoV-2 situația se agravează, se înrăutățește”, a subliniat profesorul american.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.