Genoiu a explicat la finalul şedinţei Consiliului Local că pentru Craiova, de exemplu, cheltuielile cu asistenţa socială se ridică la 12-15% din buget.
"Ceea ce au susţinut Asociaţia Municipiilor din România şi Asociaţia Oraşelor a fost minim o cotă de 60%. Anul trecut am avut o cotă de 40% la care s-a adăugat acea echilibrare. Aceste sume adunate duceau spre un procent de 60%. Acesta este procentul pe care dacă îl primim, ne-ar asigura funcţionalitatea. Răspunsul de la Ministerul Finanţelor a venit sub acea formă de 60-20-20, dar cu preluarea unor cheltuieli legate de asistenţa socială. Cheltuielile cu asistenţa socială sunt foarte mari: dintr-un prim calcul al nostru depăşesc procentul de 12-15%. Asta înseamnă că ne bucurăm că luăm 60, dar scădem 15 şi ajungem la 45. Ar fi cu mult sub nivelul de finanţare, motiv pentru care sperăm să avem 60%, dar fără preluarea cheltuielilor de asistenţă socială, pentru că atunci este o problemă destul de complicată", a spus Genoiu.
Primarul Craiovei spune că din datele pe care le are în acest moment, Craiova va avea anul acesta un buget de investiţii de circa 100 de milioane, în condiţiile în care anul trecut a avut previzionat 53 milioane lei, iar cea mai mare alocare a fost în 2017 (64 milioane lei), când a încheiat mai multe proiecte cu fonduri europene.
Citește și: Buget 2019. Cât au primit în plus primarii cei mai nemulțumiți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.