La 31 decembrie 2020 erau active 1,75 milioane de poliţe.
Potrivit PAID, la sfârşitul lunii august, 75,1% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 24,9% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţă, 95% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 5% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).
Pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania (22,0 1% din total), Bucureşti (19,75%) şi Muntenia (18,51%), iar cele mai puţine - în Maramureş (3,15% din totalul poliţelor) şi Bucovina (3,40%).
PAID emite asigurările obligatorii pentru locuinţe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundaţii şi alunecări de teren - a tuturor locuinţelor din România.
Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuinţelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).
ASF a confirmat că va fi nevoie de o ajustare a legislației în domeniu pentru a include și alte tipuri de evenimente asigurate, precum incendiile de vegetație sau furtunile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.