"În cazul autostrăzii Ploieşti - Comarnic - Braşov avem cinci firme mari care şi-au arătat interesul şi sperăm să desemnăm câştigătorul în cursul lunii ianuarie. Cred în această lege a parteneriatului public-privat, este o lege care pentru prima dată introduce garanţia de la stat, ceea ce dă mai multă încredere celor care vor să se implice în acest parteneriat public - privat. În altă ordine de idei, sunt firme mari, sunt firme care şi-au arătat interesul şi eu cred că de data aceasta, pornind de la această lege, pornind de la oportunităţile pe care le avem, pornind de la încrederea în Guvernul României, pentru că trebuie să existe şi încredere în guvern, eu cred că vom face acest lucru", a spus prim-ministrul într-un interviu difuzat duminică seară de Antena 3.
160 de kilometri pe oră
Întrebată dacă poate da un termen la care va fi finalizată această autostradă, Viorica Dăncilă a spus că anul 2024. "Aş putea să dau un termen, nu aş vrea nici să fiu foarte optimistă, vreau să fiu realistă, dacă în ianuarie desemnăm câştigătorul, patru ani sunt alocaţi pentru construcţia autostrăzii, deci să spun, nu patru ani, să spunem în 2024, dau cinci ani, dar eu sper să fie mai repede", a afirmat premierul.
Citește și Competiție strânsă pentru autostrada Ploieşti-Braşov
Dăncilă a menţionat că a avut o discuţie cu Banca Mondială legată de autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, dar ar fi fost gata în 2030 - 2035, iar "românii nu mai au răbdare şi este o nerăbdare justificată".
Premierul a adăugat că, pentru 2019, Guvernul are un program prin care România ar urma să aibă cale ferată pe care să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră, aceasta fiind viteza maximă pentru infrastructura din ţara noastră.
Citește și Peste câţi ani va avea România 2.500 de kilometri de autostradă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.