Soluţiile de automatizare a proceselor de business generează o creştere a productivităţii de până la 87%, cu o recuperare totală a investiţiei în mai puţin de 3 ani, conform unui studiu de specialitate.
Companiile care integrează deja soluţii de automatizare a proceselor pentru operaţiunile interne economisesc mii de ore din activitatea angajaţilor şi raportează o accelerare cu 67% a proceselor externe complexe care le permit să ofere servicii exemplare clienţilor, potrivit studiului realizat de Forrester Consulting în numele Webcon, una dintre cele mai importante companii globale care oferă o platformă de aplicaţii de tip LCAP (Enterprise Low-code Application Platform) pentru automatizarea şi gestionarea proceselor de afaceri.
Pe lângă optimizarea costurilor, automatizarea fluxurilor de lucru şi eliminarea sarcinilor repetitive ajută companiile să îmbunătăţească gradul de retenţie şi de satisfacţie a angajaţilor, permiţându-le să se concentreze mai bine pe serviciile oferite clienţilor şi să îşi direcţioneze creativitatea în zonele operaţionale esenţiale. În plus, adoptarea tehnologiei low-code pentru a crea aplicaţii de business permite companiilor să transfere cunoştinţele valoroase ale angajaţilor într-o aplicaţie. Acest lucru nu numai că asigură respectarea celor mai noi proceduri şi celor mai bune practici la nivelul întregii organizaţii, dar garantează şi continuitatea afacerii, indiferent de fluctuaţiile din cadrul echipelor, şi facilitează integrarea noilor angajaţi, atunci când nevoile de extindere ale afacerii o cer.
Un studiu Gartner arată că automatizarea proceselor şi digitalizarea vor diferenţia companiile de succes, reprezentând o investiţie bună în contextul ameninţării unei recesiuni. Pe fondul previziunilor privind o viitoare recesiune, confruntându-se cu o inflaţie în creştere şi o situaţie geopolitică delicată, companiile româneşti ar trebui să prioritizeze reducerea costurilor şi îmbunătăţirea productivităţii operaţionale, valorificând astfel beneficiile automatizării, explică experţii Webcon.
"Implementarea unei platforme de dezvoltare a aplicaţiilor low-code, cum ar fi Webcon BPS, poate fi o soluţie care schimbă regulile jocului pentru companiile ce doresc să îşi eficientizeze fluxul de lucru într-un mod profitabil şi flexibil. Aceasta permite dezvoltarea de aplicaţii specializate pe procese fără a mai fi nevoie de programare - mult mai rapid şi cu o fracţiune din costul soluţiilor dezvoltate la cerere. De aceea, au devenit o soluţie pentru organizaţiile din întreaga lume, care caută o modalitate de a automatiza şi de a gestiona mai bine procesele de afaceri. În timp ce beneficiile cantitative sunt importante, beneficiile necuantificabile, cum ar fi experienţa îmbunătăţită a clienţilor, satisfacţia angajaţilor, agilitatea afacerii şi reducerea erorilor umane reprezintă un câştig şi mai mare", spune Michal Rykiert, director of business development EMEA, Webcon.
Webcon a intrat pe piaţa din România în noiembrie 2022. Compania a decis să îşi extindă operaţiunile în România, prin creşterea prezenţei sale pe piaţă, precum şi prin implementarea mai multor acţiuni de marketing şi vânzări desfăşurate împreună cu partenerii şi clienţii români.
România este considerată o piaţă strategică pentru Webcon, cu un potenţial semnificativ de dezvoltare şi implementare a soluţiilor de automatizare în următorii ani. În prezent, peste 850 de companii din întreaga lume, inclusiv lideri de piaţă şi actori importanţi precum Siemens Finance, Mitsubishi Electric, Pratt & Whitney, Huhtamaki, Societe Generale, Answear, Melitta şi MAN, folosesc platforma de dezvoltare de aplicaţii low-code WEBCON BPS pentru a eficientiza procesele şi a stimula creşterea afacerii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.