Joi, prețul spot al aurului a atins un nivel record, depășind pragul de 2.200 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie. Această creștere spectaculoasă vine în contextul anunțului Rezervei Federale americane cu privire la perspectivele pentru reduceri suplimentare de dobândă în acest an, ceea ce indică faptul că oficialii Fed nu sunt îngrijorați de recenta creștere a inflației, conform transmisiunilor Bloomberg.
La Bursa de la Singapore, prețul spot al aurului a înregistrat o creștere de 1,6%, ajungând la 2.220,89 dolari pe uncie, înainte de a se stabiliza în jurul valorii de 2.202,31 dolari în jurul orei 7:15 a.m. Această evoluție pozitivă a fost acompaniată de noi creșteri pe bursele asiatice și la Bursa de Valori de la New York, în timp ce dolarul american a suferit o depreciere.
Citește și: Aurul suferă prima pierdere săptămânală din ultima lună
Anunțul Rezervei Federale americane cu privire la posibilele reduceri de dobândă, estimate la trei în total, câte un sfert de punct fiecare, în cursul acestui an, a alimentat optimismul investitorilor. Începând cu mijlocul lunii februarie și până în prezent, prețul aurului a înregistrat o creștere de aproape 12%, având în vedere așteptările legate de o politică monetară americană mai relaxată. Această perspectivă, care adesea duce la deprecierea dolarului, a crescut interesul pentru aur ca valoare de refugiu, în special în contextul accentuării riscurilor geopolitice.
Reducerile de dobândă anunțate de Fed sunt percepute ca fiind favorabile pentru aur, deoarece acesta nu aduce venituri investitorilor, dar devine mai atractiv comparativ cu alte plasamente. Astfel, creșterea prețului aurului continuă să fie alimentată de mediul economic global incert și de așteptările investitorilor cu privire la evoluția politicii monetare a SUA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.