Valoarea aurului s-a depreciat, joi, cu 2,3%, argintul coborând la cel mai scăzut nivel din ultimele nouă luni, după ce vânzările cu amănuntul din SUA au crescut în mod neașteptat în august.
Acest lucru a stimulat creșterea randamentelor Trezoreriei și ale dolarului, diminuând cererea de metale prețioase. E adevărat că, vineri dimeanță, metalul galben a urcat ușor, recuperând 0,16% și ajungând la 1759,45 dolari/uncie la bursa Comex, din New York.
Metalul prețios a primit încă o lovitură săptămâna aceasta, după ce administratorul fondului BlackRock, Rusch Kesterich, a anunțat că a vândut aproape toate activele sale de aur, normalizarea dobânzilor reale pe măsura redresării economiei globale.
Citește și Miliardarul american Ray Dalio anunță: Vor distruge bitcoin
"Recenta vulnerabilitate a pieței aurului reflectă, fără îndoială, temerile jucătorilor din piață, că băncile centrale vor fi nevoite, probabil, să revină mai devreme la linia tradițională a politicilor lor decât s-a antipat, din cauza nesiguranței privind evoluția inflației”, a comentat Fawad Razakzada, analist la ThinkMarkets.
În opinia lui, cursul aurului ar putea revenit pe creștere, dacă investitorii decid să îl cumpere ca scut împotriva inflației sau în cazul unei corecții pe piața bursieră, a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.