Publicitate
Aurul la vedere a scăzut cu 0,2% la 1.985,90 dolari pe uncie după ce la sfârșitul săptămânii trecute a coborât sub nivelul cheie de 2.000 de dolari. Contractele futures ale aurului din SUA au scăzut cu 0,1% la 1.997,40 dolari pe uncie.
Între timp, dolarul a crescut cu 0,4%, ceea ce a făcut ca lingourile să fie relativ mai scumpe pentru cumpărătorii care dețin alte valute, în timp ce randamentul de referință al Trezoreriei pe 10 ani a scăzut.
Analiștii afirmă că Fed ar face tot posibilul să încerce să mențină ratele mai ridicate pentru a înăbuși inflația, dar acest lucru înseamnă probabil că ar putea fi o constrângere pentru ca economia să crească la fel de repede și că indiferent de decizia pe care trebuie să o ia, probabil că va duce la un anumit tip de stres, iar această incertitudine iminentă este, cu siguranță, ceea ce va face ca aurul să fie sensibil.
Indicele de încredere a consumatorilor din SUA a scăzut la 101,3 în aprilie, față de 104 luna trecută și sub așteptările pieței pentru 104.
Indicele de bază al cheltuielilor de consum personal (PCE), indicatorul preferat al Fed pentru măsurarea inflației, este așteptat vineri, în timp ce datele trimestriale privind produsul intern brut sunt programate pentru joi.
Piețele văd 84% șanse de majorare a dobânzii cu 25 de puncte de bază la ședința Fed din 2-3 mai, potrivit Reuters.
Traderii au luat în calcul și avertismentul secretarului american al Trezoreriei, Janet Yellen, potrivit căruia eșecul Congresului de a ridica plafonul datoriei guvernamentale ar declanșa o "catastrofă economică" care ar duce la creșterea ratelor dobânzilor pentru anii următori.
În altă ordine de idei, China, principalul consumator de aur, a raportat marți o producție internă mai mare în primul trimestru, stimulată parțial de creșterea cererii de refugiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.