Intervievat de cotidianul independent RBK, omul de afaceri a avertizat că Rusia s-ar putea confrunta cu un deficit de aur în următorii 10-20 de ani.
Grachev a explicat că rezervele actuale de aur ale țării sunt de aproximativ 7.500-8.000 de tone, iar producția este menținute undeva la nivelul de 330 de tone pe an. În ceea ce privește compania pe care o conduce, Polyus deține resurse suficiente pentru încă 37 de ani. Vorbind despre epuizarea bazei de resurse minerale, el a subliniat că motivul a fost, printre altele, lipsa investițiilor în explorarea geologică.
La începutul lunii iunie, Ministerul Resurselor Naturale a avertizat că la nivelul actual al producției de aur din Rusia, metalul galben va ajunge pentru încă 40 de ani de aici înainte. Ce diferență de evaluare! E normal, în ultimă instanță vorbim de Rusia, unde nici un funcționar nu își permite să prezinte tabloul real al lucrurilor, pentru a nu stâni furia șefului. Un comportament tipic comunist.
În raportul său, ministrul menționat mai sus, pe numele lui Alexander Kozlov, a avut o abordare globală, precizând că 13% din rezervele mondiale de metale prețioase se află în Rusia, iar țara ocupă primul loc în acest indicator. Mergând pe principiul una caldă, una rece, el a adăugat că, din punctul de vedere al volumelor de producție, aici nimic nu este roz, Rusia situându-se după China și Australia, în pofida tuturor eforturilor depuse.
Citește și AURUL și argintul, în picaj. Ce se întâmplă pe piețe
În ultimii zece ani, au fost date în exploatare trei mari zăcăminte de aur în regiunile Magadan și Irkutsk, precum și în Republica Sakha (Yakutia). În plus, funcționează și o serie de alte obiective de producție, de dimensiuni medii sau mici, în Habarovsk și regiunea Magadan. Se pregătește să fie dat în exploatare alte zăcăminte din Orientul Îndepărtat al Rusiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.