Reprezentanţii casei de brokeraj consideră că optimismul începe să revină la nivelul investitorilor şi populaţiei pe măsură ce pandemia dă semne de încetinire, iar guvernele încep să pună în practică planuri de relaxare a măsurilor şi de redeschidere a economiilor.
Curs valutar. Aurul a înregistrat o VALOARE RECORD
Potrivit analizei, datele macroeconomice au indicat amploarea efectelor pe care le va lăsa virusul asupra economiilor globale şi chiar dacă reluarea activităţilor economice va tempera într-o oarecare măsură efectele la nivelul şomajului sau creşterii economice, au fost necesare stimulente importante din partea autorităţilor pentru a limita impactul crizei, ceea ce a presupus anumite compromisuri. În acest context, investitorii încearcă să identifice activele 'câştigătoare'.
"Am putea spune că aurul se numără printre acestea. Aurul reprezintă una dintre puţinele pieţe care a avut o performanţă pozitivă de la începutul anului, reuşind să avanseze cu peste 10%. Această evoluţie a fost favorizată de caracterul său de activ de refugiu, fiind una dintre cele mai populare alegeri pentru investitori în momente de incertitudine datorită valorii intrinseci şi stabile. Mai mult, având în vedere că ne apropiem de o perioadă de recesiune, despre care Fondul Monetar Internaţional a anunţat că ar putea fi cea mai amplă de la Marea Criză Financiară din perioada 1929 - 1933, atractivitatea aurului ar putea continua chiar în detrimentul altor active stabile precum monedele majore (euro, dolarul american sau yenul japonez)", explică Radu Puiu, Research Analyst, XTB România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.