Astfel, aurul spot a crescut cu 0,8% la 2.320,33 dolari/uncie, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au câștigat 0,9% până la 2.329,10 dolari/uncie. „Vineri s-a aflat că ritmul de crearea de noi locuri de muncă a scăzut în Statele Unite, la fel cum a încetinit și ritmul de creștere a salariilor, context favorabil pentru FED de a trece la reducerea dobânzilor în 2024”, a comentat Ricardo Evangelista, analist principal la ActivTrades.
În aceste condiții, dolarul american a atins cel mai scăzut nivel din ultimele aproape 30 de zile, în timp ce pariurile pe reducerea ratei dobânzii în septembrie au atins 71%, potrivit instrumentului FedWatch al CME. Rate mai mici ale dobânzilor reduc costul de oportunitate al deținerii de lingouri și afectează moneda SUA, în care prețul aurului este fix.
„Jucătorii de pe piața aurului vor continua să urmărească Rezerva Federală, unde mai mulți oficiali vor vorbi în cursul acestei săptămâni, piața fiind nerăbdătoare să afle mai multe detalii privind traiectoria politicii monetare a băncii centrale”, a spus Evangelista, adăugând că tensiunile din Orientul Mijlociu sunt, de asemenea, un factor de sprijin.
Armata israeliană a cerut civililor palestinieni să evacueze Rafah într-o operațiune cu anvergură limitată.
Argintul spot a crescut cu 2,3% la 27,14 dolari uncie, platina a crescut cu 1,4%, la 968,50 dolari, iar paladiul a crescut cu 1,1% la 956,25 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.