Publicitate
"Citind cu atenție comunicatul CCR constatăm o victorie pe JUMĂTATE a pensionarilor față de decizia Guvernului. Curtea constată un viciu de tehnică legislativă din legea de aprobare și a admis obiecţia de neconstituţionalitate. Astfel, din cauza tehnicii legislative defectuoase utilizate, s-ar fi creat un vid legislativ în privinţa valorii punctului de pensie. Abrogarea pură şi simplă a art.42 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr.135/2020, fără indicarea valorii punctului de pensie prin modificarea corespunzătoare a art. 86 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 127/2019, ar fi generat o incertitudine juridică în privinţa existenţei normative chiar a valorii punctului de pensie. În această situație, în cadrul procedurii de reexaminare, revine Parlamentului competenţa de a infirma/confirma, în termeni clari şi neechivoci, valoarea punctului de pensie stabilită prin art. 42 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 135/2020.", a declarat Doina Pârcălabu.
Planurile Guvernului Cîțu pentru PENSIONARI. Elena Cristian: Am eu un SOMNIFER pentru doamna Turcan
Fosta directoare a Casei Naționale de Pensii, explică faptul că decizia CCR este mai exact decizia Parlamentului.
"Practic, Parlamentul, care acum are o altă majoritate politică, va modifica legea în sensul modificării valorii punctului de pensie cu o altă valoare, mai mică decât valoarea de 1.775 lei, care poate fi chiar 1.442 lei”, a precizat Doina Pârcălabu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.