Au fost publicate inclusiv un număr de fax și două adrese de mail folosite de către cancelarul Angela Merkel, însă un purtător de cuvânt al Guvernului, Martina Fietz, a precizat că datele scurse nu reprezintă un pericol major.
BSI, organismul federal care gestionează securitatea energetică a precizat că datele publicate provin de la reprezentanți ai tuturor partidelor politice, cu o singură excepție. Potrivit presei germane, singurul partid care nu a avut de suferit a fost AfD, Alternativa pentru Germania, principalul partid de opoziție.
Atacurile cibernetice în Germania au crescut în frecvență, unul dintre ei afectând rețeaua informatică a Ministerului de Externe. Autoritățile au indicat ca principal suspect în majoritatea acestor atacuri un grup rus de hackeri, APT28, despre care au spus că are legături strânse cu spionajul rus. Legătura a fost respinsă de către oficialii de la Kremlin.
”Oricine este responsabil, vrea să intimideze politicienii. Asta nu se va întâmpla”, a declarat Lars Klingbeil, secretarul general al SPD, partid al social-democraților germani care guvernează în coaliție cu CDU-CSU, partidul cancelarului Angela Merkel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.