Potrivit astronomilor, dacă datele sunt corecte, iar analiza lor va confirma proveniența, va pentru prima dată când sursa undelor radio va fi o planetă care orbitează o altă stea. Cercetătorii sunt pur și simplu fascinați de realizarea lor. Ei au scris un articol publicat în revista Astronomy & Astrophysics.
Observațiile cu radiotelescopul LOFAR au arătat că semnalul provine din sistemul Tau Bootis, care este o stea dublă în jurul căreia orbitează o exoplanetă. Conform previziunilor teoretice, puterea și polarizarea semnalului corespund câmpului magnetic al planetei, care este un gigant gazos de tip „Jupiter fierbinte”.
O planetă Jupiter fierbinte este o exoplanetă gigantă gazoasă asemănătoare fizic cu Jupiter, dar care are o perioadă orbitală foarte scurtă. O planetă fierbinte tipică Jupiter este de opt ori mai aproape de suprafața stelei sale decât Mercur de Soare.
Citește și Lumea se va TERMINA? APOCALIPSA va avea loc săptămâna viitoare
Anterior, cercetătorii au studiat semnătura emisiei radio a lui Jupiter și au extrapolat rezultatul la posibila emisie de radiații de pe planetele îndepărtate de tip Jupiter situate la o distanță de 40-100 de ani lumină. Cu toate acestea, există încă puțină incertitudine cu privire la faptul dacă doar planetele sunt de fapt capabile să emită o astfel de emisie radio.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.