Planeta care seamănă oarecum cu Jupiter, este neobișnuit de mare în raport cu steaua în jurul căreia se învârte, ceea ce contrazice teoria care explica formarea planetelor.
Steaua se află la 284 trilioane de kilometri distanță și este o pitică roșie de tip M, cea mai comună din galaxia noastră.
Descoperirea a fost semnalată în revista Science.
”Suntem entuziasmați deoarece ne întrebam de multă vreme dacă planete gigantice precum Jupiter sau Saturn se pot forma în jurul unui stele mici”, a spus profesorul Peter Wheatley de la Universitatea Warwik din Marea Brtianie.
NASA bate palma cu gigantul Lockheed Martin. Proiect pentru Lună
”Părerea generală era că astfel de planete pur și simplu nu există dar nu puteam fi siguri dar nu puteam fi siguri deoarece astfel de stele sunt foarte slabe ceea ce face dificilă studierea lor”, a mai spus cercetătorul pentru BBC.
Steaua are masa de cel mult 270 de ori mai mare decât planeta. Spre comparație, în sistemul nostru solar, Soarele este de 1.050 de ori mai mare decât uriașul Jupiter.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.